Welkom

 
Sinds augustus 2013 is er in de Schrijnwerkersstraat in Hasselt een kleinschalige wijnbar zoals we die kennen vanuit de mediterrane landen. Op slechts 35 m² (22 zitplaatsen) serveren Linde en Peter jullie wijnen van over de gehele wereld waarbij zowel de grote klassiekers als de wijnen uit de nieuwe wereld  aan bod komen. Men beschikt hier over een wijnkaart van ongeveer 300  soorten per fles tegen democratische prijzen (stopgeld principe). Elke maand staan er een 20-tal wijnen open per glas (mousserend / wit / rood / rosé / zoet), waarbij in wit en rood elke maand een nieuw thema wordt aangesneden (druivensoort, regio, wijnmaker, ....). 

Ook voor de niet-wijndrinkers heeft Dito voldoende alternatieven (Gins, Vermouths, Whisky’s, bier, frisdrank, koffie …) Tevens heeft men een beperkte keuken met een sublieme kaasselectie, gedroogde vleeswaren, brusschetta’s, huisbereide moelleux, ….

Wijnbar / Wine bar / Bar à vin / Weinbar / Bar de vinos /  Vinbar / Winiarnia

 
Vanwege de typiciteit van onze wijnbar en de kleinschaligheid doen wij niet aan reservaties maar verwelkomen wij iedere gast met veel plezier tijdens onze openingsuren......
 
Thema van de maand:  
 
Wit 'Rueda': 
- Verdejo, Javier Sanz
- Sauvignon Blanc, José Pariente
- Campo Alegre, Bodagas Burdigala
Topper: 
- Sin Nombre, Microbio Wines
 
Rood 'Ribera del Duero': 
- Guimara Joven, Bodegas Gormaz
- Vino Pedrosa Crianza, Bodegas H. Perez Pasquas
- Corimbo reserva, Bodegas La Horra (Roda)
Topbattle:
- Aalto, Bodegas Aalto
- Corimbo I, Bodegas La Horra
 
Een gedetailleerde lijst van alle wijnen per glas deze maand vindt u onder het item:

'Deze maand per glas' 

 

Wijnbar Dito