Welkom

In 2014 starten de  gepassionneerde wijnliefhebbers Peter en Linde een eerste kleinschalige wijnbar in Hasselt. In een zelf getransfomeerde ruimte van 35m² creërde zij de sfeer van een typische mediterane wijnbar die we allemaal kennen van onze vakanties. Enkele jaren later vervoegde ook zoon Senne en zijn vriendin Sofie het 'Dito-team'.

 Op enkele jaren tijd groeide Dito uit tot een van de drukst bezochte plaatsen in Hasselt voor de wijnliefhebber. Je vind hier dan ook de meest uitgebreide selectie wijnen per fles (ongeveer 350 referenties continu wijzigend). Een selectie komende uit de hele wereld gaande van klassieke bourgognes tot verrassende nieuwe wereld wijnen en natuurlijk ook de nieuwe wijntrends (Petnat, Clairet, biodynamisch, ....)

Tevens is er een maandelijks wijzigend thema van wijnen per glas (wijnregio, druif,  wijnhuis, ...) dewelke ook in een voor Dito typisch 'proefpalletje' kan besteld worden om deze vergelijkend te proeven.

Thema van de maand:

Wit: Viognier

Rood: Syrah

 

 

Vanwege de typiciteit van onze wijnbar en de kleinschaligheid doen wij niet aan reservaties maar verwelkomen wij iedere gast met veel plezier tijdens onze openingsuren......


Wijnbar / Wine bar / Bar à vin / Weinbar / Bar de vinos /  Vinbar / Winiarnia